donderdag 19 oktober 2017

Eerste steen gelegd bouw gezondheidscentrum Onverwacht

Naar verwachting wordt gezondheidscentrum geopend in september 2018

 
Over ongeveer een jaar kan de gemeenschap van Para gebruik maken van kwalitatieve gezondheidszorg te Onverwacht. Daar werd gisteren, woensdag 18 oktober 2017, de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw gezondheidscentrum van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD), aldus het districtscommissariaat van Para. 

Volgens districtscommissaris Armand Jurel heeft deze faciliteit een kostenbesparend effect voor de gemeenschap uit de diverse inheemse dorpen en plantages, die nu in Paramaribo moeten zijn voor gezondheidszorg.

'Met deze duurzame investering van het ministerie van Volksgezondheid, wordt uitvoering gegeven aan het decentraliseren van de basisgezondheidszorg. Onverwacht ligt in het centrum van Para, waar deze gezondheidsfaciliteit voor eerstelijnszorg erg welkom is', zei Jurel.

Het gezondheidscentrum zal een uitgebreide dienstverlening hebben, zoals een apotheek, spoedhulp, ambulancedienst, laboratorium, huisartsenzorg, consultatiebureau en moeder- en kindzorg. Jurel vindt dat Para recht heeft op deze duurzame gezondheid bevorderende maatregel en kijkt uit naar de opening in september 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten