donderdag 19 oktober 2017

Militairen op Stoelsmanseiland zouden bezeten zijn door 'boze geesten - Militaire post onder 'geestelijk vuur'

'Enkele manschappen zijn bezet geworden door geesten en in trance geraakt'


Legerpredikant Michael Stewart heeft gisteren een dringende oproep gedaan aan geloofsgenoten om in strijdgebed te gaan voor manschappen van het Nationaal Leger die gedetacheerd zijn te Stoelmanseiland. Hij vroeg de dringende gebedsondersteuning via Whatsapp, nadat omstreeks vier uur ‘s ochtends de militaire post onder 'geestelijk vuur' zou zijn genomen, aldus vandaag, donderdag 19 oktober 2017, de Ware Tijd. 

Volgens de predikant zijn enkele manschappen 'bezet geworden door geesten en in trance geraakt' en zou de aanval in de loop van de dag 'grimmiger en grimmiger' zijn geworden.

Aanvankelijk waren twee militairen in trance geraakt, maar later viel een derde militair ten prooi aan de 'boze geesten aldaar'. 'De verantwoordelijke commandant aldaar is een beetje radeloos. Hij is bang dat het vanavond erger gaat worden', aldus Stewart.

Directe hulp vanuit Paramaribo gaat moeilijk, omdat de tocht vanaf Albina naar Stoelmanseiland per boot ruim twaalf uren zou duren.

Stewart heeft getracht geestelijke leiders in het gebied te bereiken om zo snel als mogelijk hulp te kunnen bieden, 'maar de militairen kunnen de pastor niet vinden'.

In de Memre Boekoe Kazerne in Paramaribo is een aanvang gemaakt om via gebed de manschappen geestelijk te versterken. 'Een andere optie was om met een chartervlucht met een strijdersteam te gaan. Helaas heeft het leger de middelen niet', aldus de dominee. 'Om niet lijdzaam berichten af te wachten over die macht die bezig is heb ik besloten christelijk Suriname om ondersteuning te vragen in deze strijd om op afstand te bidden en de kracht van de macht te remmen en te bidden voor bevrijding van de mannen.'

Stewart typeert de situatie die zich te Stoelmanseiland voordoet met de militairen als een 'nationaal probleem'. 'Wij zijn overwinnaars in Jezus naam. Laat ons net als Aaron Mozes ondersteunde door zijn handen op te heffen als die moe waren', stelt de predikant in zijn noodoproep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten