donderdag 5 oktober 2017

COL schiet Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst te hulp


'Het gaat om een rechtvaardige eis en we hebben de indruk dat de mensen geslingerd worden'


De Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL) zal de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) ondersteunen. De BBGO heeft een oproep gedaan voor een bijzondere vergadering die morgen wordt gehouden.  Dit meldt vandaag, donderdag 5 oktober 2017, Starnieuws.

COL-voorzitter Hugo Blanker heeft gisteren tijdens een persconferentie van C-47 gezegd, dat het gaat om zaken die de overheid de gepensioneerden onthoudt. 'Het gaat om een rechtvaardige eis. Het gaat om toekenning van uitkering van koopkracht en we hebben de indruk dat de mensen geslingerd worden.'

De COL heeft gemeend om die issue 'tot onze issue' te maken. Hij vindt ondersteuning heel belangrijk en denkt dat de gepensioneerden uit overheidsdienst het niet alleen kunnen. Blanker vraagt zich af hoe het pensioenfonds van de ambtenaren wordt beheerd. 'Dat fonds betreft actief dienenden en gepensioneerden. Praktisch gezegd zijn de actief dienenden degenen die moeten storten en gepensioneerden moeten ontvangen wat zij hebben gestort', aldus de COL-voorzitter.

Hij zei, dat het duidelijk is dat de verhouding voor pensioen bij de overheid 10 procent is van het inkomen van de ambtenaar, terwijl de overheid zelf 5 procent bijdraagt. Het maximale dat gehaald kan worden is 70 procent van het laatste loon. Blanker gaf aan, dat de overheid is aangeschreven en dat is vermeld dat alle actief dienende leden die bij de COL zijn aangesloten, zijn opgeroepen om de BBGO te ondersteunen.

De vakbondsman merkt op, dat de bijeenkomst morgen uitgaat van de BBGO, maar dat de kwestie niet alleen de gepensioneerden regardeert, maar ook de nog te pensioneren overheidsmedewerkers. Hij hoopt dat de achterban zover is, dat zij de gepensioneerden niet alleen laat staan, maar fysiek gaat ondersteunen in het KOB-centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten