donderdag 5 oktober 2017

Amerikaans bedrijf Solar Reserve wil 100 megawatt zonne-energie project opzetten in Suriname

CEO Smith houdt presentatie voor minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen



Kevin Smith, CEO van het bedrijf Solar Reserve, gevestigd in Santa Monica (Californië, VS) en kantoren in Zuid-Afrika, Australië, Chili, Verenigde Arabische Emiraten heeft een presentatie gehouden voor minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, over de opzet van een 100 megawatt zonne-energie project. Het 'Suriname Solar Energie project' is geraamd op een budget van 175 miljoen Amerikaanse dollar. 

In 2016 werd de Energiewet goedgekeurd door De Nationale Assemblee. Deze biedt onder andere aan individuen de mogelijkheid om duurzame hernieuwbare energie methoden binnen het raamwerk van de wet aan te bieden ter goedkeuring.

De bewindsman laat vandaag, donderdag 5 oktober 2017, via het Nationaal Informatie Instituut optekenen - zo schrijft Starnieuws - dat voor de uitvoering van de wet er enige achterstand is, maar dit vormt geen obstakel om voorstellen te beoordelen.

Vanuit het ministerie zal dit voorstel bekeken worden en zal advies worden uitgebracht. In deze fase is er geen toezegging gedaan aan Solar Reserve voor de uitvoer van het project. De goedkeuring en onderhandeling met de regering moeten nog plaatsvinden. Bij voortgang van dit project zullen ongeveer 300 personen een baan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten