donderdag 5 oktober 2017

Brokopondo meer en meer tot ontwikkeling

Marshallkreek heeft binnenkort een triplexfabriek, binnenwegen worden voorzien van asfalt

 
In Brokopondo draait binnenkort een triplexfabriek in het dorp Marshallkreek. In het district worden wegen en binnenwegen aangepakt. Politici van regeringspartijen zijn blij met de ontwikkelingen in hun district, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 5 oktober 2017.

Het bedrijf zal werk bieden aan ongeveer vijfhonderd personen, maar kan pas produceren wanneer de elektrificatie een feit is.

Ex-parlementariër Ronny Asabina, nu Staatsraadslid van de BEP, juicht deze ontwikkeling in zijn geboortedorp toe. Naast productie vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats. Verschillende binnenwegen zijn geasfalteerd. De asfalteringswerkzaamheden in het district zijn onderdeel van het Dalian 4- project. Op het programma staat ook verbetering van wegen in Brokopondo zoals te Balingsula, Victoria, het weggedeelte Tapuripa-Boslanti, Brownsweg en Klaaskreek.

Wendell Asadang, Assembleelid van de NDP in Brokopondo, zei eerder dat het hem goed stemt dat de wegen worden geasfalteerd. De werkzaamheden ziet hij ook als een positieve bijdrage om makkelijker de dorpen te bereiken. 'Dit is gerieflijker voor de mensen. Wegen aanleggen is communicatie.' Hij verwacht dat voertuigen minder zullen slijten wanneer de binnenwegen zijn geasfalteerd. Daardoor hoeven de eigenaren minder geld uit te geven aan reparaties.

In juli publiceerde Rosebel Gold Mines het boek 'De bloeiende toekomst van Brokopondo' om de duurzame ontwikkeling van het district verder te stimuleren. Het boek geeft per dorp inzicht in de samenstelling van de bevolking, de sociaaleconomische kenmerken, levensstandaard en ontwikkelingsbehoefte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten