donderdag 5 oktober 2017

Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma onderzoekt informatielek over massale uitbraakpoging

'We zijn nog bezig met het onderzoek en dan gaan wij geen dingen in de pers gooien'


De dienstleiding en het hoofd van de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma onderzoeken een informatielek over een massale uitbraakpoging. De leiding betreurt het, dat personen die bij het onderzoek betrokken zijn informatie naar buiten hebben gebracht, aldus vandaag, donderdag 5 oktober 2017, de Ware Tijd.

De Ware Tijd berichtte woensdagochtend, dat te Santo Boma penitentiaire ambtenaren dit weekend een grote uitbraak van gedetineerden hebben weten te voorkomen. Het zou vooral gaan om leden van een Braziliaanse bende, die zijn veroordeeld voor zware misdrijven, zoals roof en moord. Het vermoeden bestaat dat deze gedetineerden hulp van buiten hebben gekregen.

In de cellen is verborgen communicatieapparatuur ontdekt. Ook zijn er breekwerktuigen aangetroffen. Verder is er een touw ontdekt aan de buitenmuur van één van de gebouwen van het complex. Mogelijk wilden de gevangenen daarvan gebruik maken bij hun vlucht.

'Er is een poging tot ontsnapping geweest. We zijn nog bezig met het onderzoek en dan gaan wij geen dingen in de pers gooien', zegt een functionaris. Hij zegt dat er nog geen toestemming was gegeven om de informatie vrij te geven. Met het Nationaal Informatie Instituut (NII) en de minister van Justitie en Politie is afgesproken dat zij eerst moeten worden geïnformeerd, alvorens er naar buiten wordt getreden.

De leiding twijfelt er niet aan dat de informatie naar buiten is gebracht door iemand die direct belast is met het onderzoek. Alleen direct betrokkenen kennen de status van het onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten