maandag 6 juli 2020

Inheemsen in Amazone Ecuador laten zes ontvoerde personen vrij

Twee agenten, twee soldaten en twee burgers waren gevangen genomen in Kumay

Inheemsen eisten lichaam op van aan het coronavirus overleden leider


Stamleden uit de Amazone in Ecuador hebben zes mensen vrijgelaten die ze hadden ontvoerd om de vrijlating te eisen van het lichaam van een door het coronavirus vermoorde leider, zei de regering zaterdag 4 juli 2020. 

Twee politieagenten, twee soldaten en twee burgers zijn donderdag door de inheemse bevolking gevangengenomen in het dorp Kumay, nabij de Peruaanse grens.


Hun stamleider, die stierf aan Covid-19, werd begraven volgens gezondheidsrichtlijnen, maar het lichaam werd later opgegraven en teruggegeven aan de inheemsen.



Minister van Binnenlandse Zaken Maria Paula Romo zei op Twitter, dat de 'bevrijde burgers' na hun beproeving in de provincie Pastaza in de Amazone-jungle in het zuidoosten van Ecuador een medisch onderzoek hadden ondergaan.


'De menigte die de ontvoerde burgers vasthield, was ongeveer 600 mensen groot', zei Romo, en voegde eraan toe dat de onderhandelingen om de gevangenen te bevrijden werden geleid door politiecommandant generaal Patricio Carrillo.


De politie zei op Twitter, dat een speciaal team zaterdag een 'opgravings- en identificatieproces' heeft uitgevoerd van het lichaam van de leider, dat door de autoriteiten naar Kumay is vervoerd.

Ecuador is een van de Latijns-Amerikaanse landen die het zwaarst is getroffen door de pandemie met meer dan 61.000 gevallen, waaronder ongeveer 4.800 doden.

(Suriname Mirror/El Universo/AFP/DW/Twitter/Ecuavisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten