maandag 6 juli 2020

Aruba laat vanaf 10 juli toeristen uit zogenaamde ‘veilige staten’ VS toe

Eiland brandmerkt in kader coronavirus 24 staten VS als ‘niet veilig’


De Arubaanse regering laat per vrijdag 10 juli Amerikaanse toeristen uit zogenaamde ‘veilige staten’ toe. Aruba heeft in het kader van het coronavirus 24 Amerikaanse staten als ‘niet veilig’ gekwalificeerd, waaronder Californië, Florida en Georgia.

Aruba zou per 10 juli de grenzen voor alle Amerikaanse toeristen openen, maar nam die beslissing begin deze maand opnieuw in overweging na de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in sommige delen van de Verenigde Staten.

Voor reizigers uit de coronahaarden Alabama, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Florida, Georgia, Idaho, Iowa, Kansas, Louisiana, Mississippi, Nevada, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Oregon, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah,Wisconsin en Wyoming geldt dat ze voorafgaand aan hun reis moeten bewijzen dat ze coronavrij zijn. Ze kunnen dus niet naar Aruba reizen en hier een test doen na aankomst.

Volgens de Arubaanse regering komen de meeste toeristen uit gebieden waar momenteel de aantallen coronabesmettingen dalen. De extra maatregelen zijn bedoeld om deze gasten en de Arubanen zelf te beschermen tegen een nieuwe uitbraak van het virus op het eiland.

'We volgen de situatie op de voet en bepalen van dag tot dag welke maatregelen noodzakelijk zijn om de veiligheid te waarborgen', aldus minister-president Evelyn Wever-Croes.

Op 10 juli staan zes verschillende vluchten uit de VS gepland. Het is nog niet duidelijk hoeveel daarvan nu doorgaan.

Aruba opende op 1 juli al haar grenzen voor toeristen uit Nederland en verschillende Europese landen, Canada en de meeste Caribische landen. Alle binnenkomende passagiers moeten bij aankomst op Aruba een zogenaamde PCR-test ondergaan.

(Suriname Mirror//Antilliaans Dagblad/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten