maandag 6 juli 2020

ABOP-leider Ronnie Brunswijk zou toch gaan voor het vicepresidentschap...

Brunswijk door rechtbank Haarlem in maart 1999 veroordeeld tot 8 jaar cel wegens betrokkenheid bij cocaïnesmokkel...


De Nationale Assemblee zal vanochtend, maandag 6 juli 2020, in een huishoudelijke vergadering de datum bepalen waarop de verkiezing van de president en vicepresident zal plaatsvinden. De VHP heeft Chandrikapersad Santokhi voorgedragen als presidentskandidaat. Hij heeft de ondersteuning van alle partners.

Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat bij de ABOP partijleider Ronnie Brunswijk zich opmaakt voor het vicepresidNederland verder geen bemoeienis met zaken hebben. Indien de ABOP erbij blijft, dat Brunswijk de vicepresidentskandidaat wordt, zullen partners dat accepteren. Er wordt voor alle functies binnen de regering een milieu-onderzoek gedaan.

Het is bekend dat Brunswijk in Nederland door de rechtbank in Haarlem op 2 maart 1999 veroordeeld tot 8 jaar cel wegens betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Tegen hem was 9 jaar gevangenisstraf geëist. Brunswijk is volgens de rechtbank het brein geweest achter drie cocaïnetransporten tussen maart 1996 en juni 1997 van Suriname naar Schiphol. Het ging in totaal om ruim 61 kilo cocaïne. De oud-leider van het Surinaamse Jungle Commando heeft zijn schuld altijd hardnekkig ontkend.

Indien Brunswijk vicepresident wordt, is het verwachtbaar dat Marinus Bee Assembleevoorzitter wordt. Zeer waarschijnlijk wordt Diana Pokie minister van Grond- en Bosbeheer.

De kandidaten voor president- en vicepresidentschap moeten drie dagen vóór de dag van de verkiezing worden ingediend. Zij moeten worden voorgedragen door zeven Assembleeleden. De namen moeten ook bekendgemaakt worden aan de samenleving. Het streven is erop gericht om de verkiezing te houden op maandag 13 juli.

Naast de procedure voor de verkiezing van president en vicepresident, worden in de huishoudelijke vergadering ook de 1e, 2e en 3e vervanger van vicevoorzitter Dew Sharman aangewezen.

Diverse fracties zullen worden vastgesteld. Er moet ook een nieuwe parlementaire commissie benoemd worden op basis van artikel 3 lid 1 van de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten