maandag 22 juni 2020

Moordverdachte ontkent zijn ex-vrouw Daphne Hoft te hebben doodgeschoten

Verdachte beweert dat Hoft zelfmoord heeft gepleegd...


Het Korps Politie Suriname bericht maandag 22 juni 2020, dat A.P. (35) tijdens zijn voorgeleiding heeft ontkend, dat hij Daphne Hoft (33) heeft vermoord. Volgens zijn verklaring zou de vrouw suïcide hebben gepleegd. De politie vermoedt echter dat de verdachte de vrouw zaterdagavond heeft doodgeschoten.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat P. en Hoft in concubinaat leefden. Hoft heeft op gegeven moment de relatie met hem stopgezet, maar omdat hij geen ander onderdak had, verbleef hij nog in huis bij haar.

P. beweert echter, dat Hoft tot het moment van haar dood zijn vrouw was. De verdachte moet Daphne Hoft vermoedelijk uit jaloezie om het leven hebben gebracht. Op die bewuste zaterdagavond moet hij Hoft hebben opgewacht in de buurt van de woning van haar vriend. Nadat zij in haar auto had plaatsgenomen moet zij door hem zijn doodgeschoten.

De man begaf zich vervolgens naar de woning van haar vriend, waar hij een jongere broer van die man een schotverwonding toebracht in diens linker bovenbeen. Dit slachtoffer is 17 jaar en verkeert buiten levensgevaar.

P. is de volgende dag, zondag 21 juni, op een woonlocatie in de Coesewijnestraat aangehouden door de politie. Op hem werd een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen.

Op social media wordt beweerd, dat de politie hem ten huize van de ABOP-parlementariër Edward Belfort heeft opgespoord en aangehouden. De berichten op social media kunnen echter als 'fake news' gekwalificeerd worden. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken, dat Belfort geen enkele betrokkenheid heeft bij deze zaak.

A.P. is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek bij de afdeling Kapitale Delicten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten