woensdag 27 mei 2020

Uit Frans-Guyana gekomen man positief getest op Covid-19

Covid-19 team gaat na met wie de man uit Frans-Guyana in contact is gekomen


Een persoon is woensdag 27 mei 2020 positief getest op Covid-19. Volgens Starnieuws verneemt is de man uit Frans-Guyana gekomen op 25 mei. Hij is dinsdag naar een arts geweest, waarna een test van de man is genomen. Deze blijkt positief te zijn. 

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. Op 21 mei reisde de man vanuit Asisikriki te Papaiston naar Frans-Guyana, alwaar hij werd opgenomen met buikklachten. Een neus swab werd afgenomen, de Covid-19-test werd ingezet en het resultaat was negatief.

De Franse artsen hebben de persoon aangeraden om met een mondkapje te lopen. De Surinamer keerde vervolgens terug naar de Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts. De arts hoorde de persoon uit en stelde het Covid-team op de hoogte, dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval. Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn.

De patiënt is opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De moeder is in quarantaine geplaatst. Bij navraag bleek, dat de persoon bij de oversteek zich alleen met de bootsman bevond.

De artsen in Frans- Guyana hadden de persoon geadviseerd om uit voorzorg aldoor een mondkapje op te zetten, welke door de persoon is opgevolgd.

De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van personen.
Met deze positieve case heeft Suriname nu twee actieve COVID-19- gevallen. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om de preventieve Covid-19- maatregelen in acht te blijven nemen en zal de gemeenschap op de hoogte blijven stellen.

Er is nog een actieve case, een Braziliaan die illegaal in Suriname vertoefde.

Negen personen zijn genezen en één is overleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten