woensdag 27 mei 2020

Rechtbank in Amsterdam stelt First Lady in het gelijk in zaak Blokland

Door Blokland gedane beweringen hebben onvoldoende feitelijke basis 

Blokland moet video ‘Grootste Diamantenroof in de geschiedenis van Suriname‘ verwijderen


De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag, woensdag 27 mei 2020, First Lady Ingrid Bouterse-Waldring in het gelijk gesteld in de rechtszaak die de zij tegen Bernadine ‘Dini’ Blokland aanhangig had gemaakt, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Blokland deed in april in een video op social media aantijgingen aan het adres van de First "ady. Zo beweerde zij, dat de presidentsvrouwe de hand zou hebben gehad in een roofoverval op de directeur van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac N.V. Daarbij zou een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zijn weggenomen.



Blokland beweerde verder, dat de edelsteen in Dubai voor US$ 43 miljoen zou zijn verkocht en dat de First Lady tegen een investering van US$ 45.000 de leiding bij Glomac N.V. wilde hebben. Zowel de presidentsvrouwe als Glomac-directrice Claudia Griffith sprak deze beweringen tegen.

Op 22 april liet de First Lady weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen. De zaak diende eerst op 15 mei en vandaag volgde de uitspraak.

De rechtbank oordeelde, dat de door Blokland gedane beweringen onvoldoende feitelijke basis hebben. Blokland moet de video over de ‘Grootste Diamantenroof in de geschiedenis van Suriname‘ verwijderen én het vonnis van de rechtbank Amsterdam publiceren op haar Facebookpagina. Daarnaast moet zij ook een rectificatie plaatsen op Starnieuws. Zij is ook veroordeeld om de proceskosten te betalen.

Het vonnis moet uitgevoerd worden, zelfs indien Blokland in hoger beroep gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten