woensdag 27 mei 2020

Algemeen chirurg Menno Misset,Curaçao, mag maand lang niet werken - Inspectie onderzoekt zijn functioneren

Inspectie: Onderzoek betekent nog geen oordeel 


Algemeen chirurg Menno Misset mag voor de periode van een maand, lopende een inspectieonderzoek naar zijn functioneren, geen operaties uitvoeren en geen poliklinische afspraken hebben. Dat bevestigt inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid Sirving Keli vandaag, woensdag 27 mei 2020, in het Antilliaans Dagblad.

Tegen Misset zijn inmiddels verschillende klachten binnengekomen. Volgens Keli maken het aantal en de aard van de klachten tegen Misset - die als chirurg werkzaam is binnen het Curaçao Medical Center (CMC) - dat de Inspectie voor de Volksgezondheid ‘het noodzakelijk acht dat betrokkene voor de periode van een maand geen werkzaamheden zal uitoefenen terwijl het onderzoek plaatsvindt’. Om hoeveel klachten het precies gaat, wil Keli in dit stadium liever niet kwijt.

Misset kwam afgelopen week negatief in het nieuws toen een voormalig patiënt tegenover TV Direct aangaf, dat zij een jaar geleden door de chirurg verminkt was achtergelaten. Wat een eenvoudige borstamputatie moest zijn, eindigde in een dubbele amputatie, waar de patiënt naar eigen zegge n ‘veel letsel en een jaar later nog steeds trauma’ aan heeft overgehouden.

Keli zegt hierover, dat de inspectie zich bewust is van de onrust die is ontstaan, maar dat het een objectief onderzoek van fundamenteel belang acht. 'Daarom stellen wij nadrukkelijk dat onderzoek zal moeten uitwijzen wat er aan de hand is (geweest) en dat het onderbreken van de werkzaamheden geenszins een oordeel is over de werkzaamheden.Naar aanleiding van de eerste bevindingen van het onderzoek zullen de volgende stappen bepaald worden.'

Het is niet de eerste keer dat Misset negatief in de publiciteit verschijnt. In januari 2018 was dit ook al het geval toen het personeel van de OK - toen nog bij het Sehos - weigerde nog met de chirurg te werken. De vakgroep chirurgie en de directie van het Sehos besloten toen dat Misset voorlopig geen operaties meer mocht uitvoeren in afwachting van een onderzoek van de inspectie naar aanleiding van klachten over het functioneren van de chirurg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten