woensdag 27 mei 2020

Honduras intensiveert zijn strijd tegen de internationale drugshandel

Regering implementeert nieuwe wet ter bescherming van het luchtruim


Met de inhuldiging van het Combinado de Operaciones Interagencial (CCOI) en de Ley de Protección de la Soberanía del Espacio Aéreo, verzekerde president Juan Orlando Hernández zijn inzet om de oorlog tegen de internationale drugshandel voort te zetten.

'Dankzij de nieuwe CCOI en de implementatie van de nieuwe wet ter bescherming van ons luchtruim sluiten we de mogelijkheden om grensoverschrijdende misdaad te organiseren om hun illegale activiteiten voort te zetten die zoveel schade hebben aangericht aan de samenleving', verklaarde president Hernández.



De CCOI en de nieuwe wet vergroten de capaciteit van de veiligheidstroepen om grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden, met name in La Mosquitia, een afgelegen zwaar oerwoudgebied dat grenst aan Nicaragua, en die voorwaarden aantrekkelijk zijn om nieuwe routes voor drugshandel naar de Amerikaanse markt te openen.

CCOI rekent op de medewerking van het US Southern Command. Het is geïntegreerd in het 911 Emergency National System, de National Direction of Intelligence and Investigation, de National Police, de procureur-generaal en de Tactic Investigation Agency. Bovendien geldt de wet inzake de bescherming van de soevereiniteit van het luchtruim in samenwerking met de landen van de noordelijke driehoek (Honduras, El Salvador, Guatemala), de Verenigde Staten van Amerika, Mexico, Colombia en de interim-president van Venezuela, Juan Guaidó.


Het initiatief stimuleert het proces om vliegtuigen te identificeren die niet voldoen aan nationale en internationale parameters. Het geeft gedetailleerde informatie over de locatie, identificatie, tracking, onderschepping en signalering van een vliegtuig dat bescherming vereist of verdacht is van illegale activiteiten.

De wet is in overeenstemming met bestaande internationale verdragen inzake burgerluchtvaart, zoals het Verdrag van Chicago (1944) en het Verdrag van Montreal, aangenomen in 1971, om gedragingen die de veiligheid van de burgerluchtvaart in gevaar zouden kunnen brengen, te verbieden en te bestraffen.

Met de inwerkingtreding van de nieuwe wet, de activering van de CCOI en andere inspanningen, zoals de uitleveringswet die werd goedgekeurd toen president Hernández het nationale congres leidde, waardoor de uitlevering van 22 drugsbaronnen aan de VS mogelijk werd, loopt Honduras voorop. van de oorlog tegen grensoverschrijdende misdaad.

(Suriname Mirror/PRNewswire/Regering van Honduras/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten