woensdag 27 mei 2020

Drie jonge Boliviaanse jongens gestoken door een zwarte weduwespin

Jongens (12, 10 en 8) geloven dat beet van spin ze krachten geeft als van stripboek-superheld Spider Man


Drie jonge Boliviaanse jongens werden eerder deze maand in het ziekenhuis opgenomen toen ze werden gestoken door een zwarte weduwe (Latrodectus mactans, viuda negra) terwijl ze geiten hoedden in een klein Boliviaans dorp, aldus lokale media maandag 25 mei 2020. 

Geloven dat een beet van de spin hen krachten zou geven, zoals stripboek-superheld Spider Man, benaderden de jongens van 12, 10 en 8 jaar oud uit Chayanta, een stad in de Andesregio Potosi, de spin op 14 mei en staken hem met een stok, vertelde Virgilio Pietro, chef Epidemiologie bij het Boliviaanse ministerie van Volksgezondheid aan Telemundo.

De eerste symptomen verschenen binnen enkele minuten.



Hun moeder bracht ze met spoed naar een plaatselijk gezondheidscentrum. Hun gezondheid verbeterde niet en ze werden overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Llallagua.


Toen de jongens 's nachts niet verbeterden, werden ze met spierpijn, zweten, koorts en algemene trillingen naar het kinderziekenhuis in La Paz gebracht, legde Pietro uit. Na het toedienen van een serum tegen beten, verbeterden ze totdat ze op 20 mei werden ontslagen, meldde Telemundo.

De zwarte weduwe is meestal niet agressief.

(Suriname Mirror/Pulzo/Telemundo/FOX News/Correo del Sur/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten