woensdag 1 april 2020

VVD presidentskandidate Amafo: 'Hoe ik met de aantijgingen omga? In het leven is er altijd goed en kwaad'

'Wij gaan economie officieel dollariseren zodat ellende met wisselkoers tot  verleden gaat behoren'



Alice Amafo heeft altijd ontkend dat zij heeft gemalverseerd met Kinderbijslaggeld tijdens haar ministerschap bij Sociale Zaken en Volkshuisvesting in de eerste regering-Bouterse. Toch blijft deze kwestie haar achtervolgen, net als de viering van haar dertigste verjaardag met staatsmiddelen als minister tijdens het derde kabinet-Venetiaan. 

Daarom is er veel kritiek op social media over de voordracht van de politica als presidentskandidate door de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD). De partijvoorzitster trekt zich er echter niet veel van aan.

'Hoe ik met de aantijgingen omga? In het leven is er altijd goed en kwaad. Zonder deze tegenpolen zouden wij incompleet zijn als Surinaamse gemeenschap en kritiek houdt mij altijd scherp', reageert ze vandaag, woensdag 1 april 2020, in de Ware Tijd.

Amafo stelt, dat, als ze haar verjaardag tijdens de regering-Venetiaan met staatsmiddelen had gevierd, zij geen minister zou zijn geworden tijdens het eerste kabinet-Bouterse.

'De perikelen over Algemene Kinderbijslag zijn allemaal leugens. Ik heb deze zaken meermalen ontkracht.' 

Ze zegt dat haar eerste focus als presidente zal zijn het volk uit de armoede halen. 'Suriname is rijk maar het volk is arm.' Daarnaast wil zij werken aan een stabiele economie. De politica haalt aan, dat de Surinaamse economie officieus is gedollariseerd. 'Wij gaan die officieel dollariseren. Zo zal de ellende met de wisselkoers tot het verleden gaan behoren.' 

De VVD heeft haar kandidatenlijst voor De Nationale Assemblee, de ressort- en districtsraden opengesteld voor personen die zich hiertoe geroepen voelen. De handreiking wordt gedaan naar Surinamers met het hart op de juiste plek. Mensen uit bijna alle districten zouden al gereageerd hebben op de oproep.

Volgens de VVD heeft zeventig jaar partijpolitiek het Surinaamse volk niet welvarend gemaakt. Politieke leiders hebben steeds weer het eigen belang voorop gesteld, ook naar hun eigen achterban toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten