vrijdag 17 april 2020

Traditioneel gezag binnenland formeel door regering geïnformeerd over dreigende Covid-19 uitbraak binnenland

Illegale oversteek personen aan de grenzen groot risico voor besmetting

(Bron foto: NII)

Op uitnodiging van president Desi Bouterse zijn gisteren in de Congreshal te Paramaribo traditionele gezagsdragers uit het binnenland formeel geïnformeerd over de dreigende Covid-19 uitbraak in het binnenland. Directe aanleiding hiertoe is de illegale oversteek van personen aan de oost-, zuid- en westgrens, ondanks de sluiting van de grenzen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan, zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut, NII, vandaag, vrijdag 17 april 2020.

De aanwezige gezagsdragers kregen een presentatie van infectioloog Stephan Vreden over het Covid-19 virus en hoe men zich hiertegen kan beschermen. Ze werden vervolgens toegesproken door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en president Bouterse.

Het staatshoofd en luitenant-kolonel Danielle Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid hebben afgelopen week een serieuze waarschuwing doen uitgaan naar personen die zonder toestemming van de autoriteiten de Surinaamse grenzen oversteken en de volksgezondheid in gevaar brengen. Als geen gehoor wordt gegeven aan deze oproep, zal de regering op last van het ministerie van Volksgezondheid genoodzaakt zijn strengere orde en veiligheidsmaatregelen te treffen in het binnenland.

De granmans en hun gevolg gaven aan de boodschap en bijbehorende waarschuwing voor het opvolgen van de Covid-19 maatregelen in het binnenland te hebben begrepen en vroegen welke bijdrage zij kunnen leveren in de strijd tegen het coronavirus. Aandacht werd gevraagd voor het garanderen van de voedselvoorziening van het binnenland, die in gevaar dreigt te komen als gevolg van de lockdown maatregelen.

De president deed een beroep op iedereen de communicatielijnen met de regering open te houden in de gezamenlijke strijd tegen het Covid-19 virus. Op de bijeenkomst waren ook aanwezig minister Antoine Elias van Volksgezondheid, kolonel Jerry Slijngard van het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) en luitenant-kolonel Daniella Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid en alle leden van het Covid-19 Managementteam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten