vrijdag 17 april 2020

e-ID afhalen bij Centraal Bureau voor Burgerzaken niet mogelijk... 🙄😨

Overige diensten van het CBB werken tot en met elf uur 's morgens

Mensen vermoeden manipulatie van de verkiezingen op 25 mei door sluiting loket e-ID


Mensen die hun e-ID wilden afhalen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken, CBB, stonden voor gesloten deuren. Het CBB is gestopt met de afgifte. Gedupeerden kregen gisteren van een dienstdoende ambtenaar te horen, dat de identiteitskaarten mogelijk in mei kunnen worden opgehaald, zo bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag, 17 april 2020.

Een van de mensen, bij wie deze mededeling niet in goede aarde viel, vroeg zich af of dit een manier is om kiesgerechtigden de mogelijkheid te ontnemen hun stem uit te brengen op 25 mei. 

De overige diensten van het CBB werken tot en met elf uur 's morgens. Deze maatregelen zijn genomen in verband met de strijd tegen het coronavirus. Gedupeerden vragen zich af waarom het CBB niet de werkwijze van de banken hanteert door het minimaliseren van het aantal mensen bij een loket via duidelijke markeringen.

Directeur Dennis Menso zegt, dat er vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken nu pas geld vrijkomt voor maatregelen om afhalers van e-ID's te beschermen. Hij geeft aan, dat er twintigduizend identiteitskaarten klaarliggen om te worden uitgereikt en hoopt dat het CBB volgende week hiermee kan beginnen. Indien het niet lukt om tijdig de e-ID af te geven, kunnen burgers zich op de verkiezingsdag legitimeren met rijbewijs of paspoort. Voortzetting van de dienstverlening zoals tot nu toe gebeurde, zou de volksgezondheid in gevaar kunnen brengen, stelt Menso.

De directeur betreurt het dat het CBB in diskrediet wordt gebracht en wordt verweten de verkiezingen te willen manipuleren. 'Het is geenszins de bedoeling. Integendeel, wij zijn transparant bezig', beweert hij.

De overheid is in maart vorig jaar begonnen met de uitgifte van elektronische identiteitskaarten als onderdeel van een moderniseringsplan, waarbij de burgerij efficiënter en dienstbaarder wordt bediend. Het nieuwe legitimatiebewijs garandeert volgens de regering daarnaast een grote mate van veiligheid.

De voornaamste praktische problemen bij het maken van de e-ID zijn dat aanvragers niet altijd weten dat zij geen witte kleding of hoofdbedekking mogen dragen. Verder is, net als de oude identiteitskaart, kleding met okselmouw, camouflagekleding en dienstuniform voor zowel mannen als vrouwen niet toegestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten