vrijdag 17 april 2020

Nauwelijks nog Amerikaanse dollars bij De Surinaamsche Bank (DSB)

Klanten DSB kunnen niet eens US$ 200 opnemen


Mensen die vreemde valuta willen opnemen van hun eigen rekening, zijn geschrokken dat ze niet eens US$ 200 kunnen opnemen bij De Surinaamsche Bank (DSB). Zij hebben van de bank te horen gekregen, dat er geen cash Amerikaanse dollars zijn. Wie giraal overgemaakt heeft, kan helemaal niet beschikken over zijn of haar cash dollars. 

De algemeen directeur van DSB, Steven Coutinho, zegt vandaag, vrijdag 17 april 2020, op Starnieuws dat de hoeveelheid cash in omloop steeds afneemt. Hij merkt op dat de bank helaas beperkingen moet opleggen. 'Dit, totdat de Centrale Bank van Suriname met een oplossing komt die duurzaam werkt voor de samenleving en onze klanten', zegt de bankier.

Nu het luchtruim ruim een maand gesloten is, komen er ook geen toeristen naar Suriname. De dollars die via de Federal Reserve Bank New York (Fed) naar Suriname werden verzonden, zijn opgeschort in februari.

Alle banken hebben het probleem om cash dollars uit te betalen. Sinds een maand komen er ook geen euro's meer het land binnen. Het geld dat er is, rouleert. Mensen die vreemde valuta bij de banken hebben, zijn bezorgd over de situatie. 'Het is mijn eigen geld en ik kan er niet aan komen. Dit is wel heel erg', zegt een cliënt van De Surinaamsche Bank aan Starnieuws. 'Ik ga deze kwestie niet zo laten, want het gaat om mijn moeizaam gespaard geld.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten