donderdag 26 maart 2020

Leden bond Rosebel Gold Mines eisen in Kort Geding vertrek voorzitter Winston Wirht

Wirht zou onstatutair hebben gehandeld zonder medeweten bestuursleden

Wirht: 'Ik ga ze via mijn jurist met de billen bloot leggen'


Twaalf bestuursleden van de bond bij Rosebel Gold Mines (RGM) spannen vandaag, donderdag 26 maart 2020, een Kort Geding aan tegen hun voorzitter Winston Wirht. Volgens bondssecretaris Johan Seymor zal van de rechter worden gevraagd Wirht te verbieden langer op te treden als bondsvoorzitter. Hij is in december gekozen als opvolger van Lloyd Read, die zes jaren met de scepter heeft gezwaaid. 

'We hebben hem in februari eerst op non-actief gesteld vanwege zijn onstatutaire handelingen zonder medeweten van overige bestuursleden en hebben het vertrouwen in hem opgezegd. Kort daarna is hij in een algemene ledenvergadering door de leden afgezet', zegt Seymor in de Ware Tijd.
Wirht wil vooralsnog niet ingaan op de beschuldigingen. 'Ze moeten deze bij de rechter bewijzen. Ik ga ze via mijn jurist met de billen bloot leggen.'

De voorzitter zal uitgebreid op zaken ingaan, nadat hij een algemene ledenvergadering heeft gehouden. Ondanks dat hij door de leden zou zijn afgezet, schrijft Wirht volgens Seymor nog steeds brieven naar de directie van RGM, waarin staat dat hij een algemene ledenvergadering wil houden. De onderneming wordt zoals gewoonlijk voor het houden van onder meer een vergadering op de hoogte gesteld, waardoor ze hiermee rekening kan houden.

'Het bedrijf weet, dat er een dispuut is en wil zich hier niet inmengen. Trouwens, Wirht is geen voorzitter meer van de bond en in het kader van het coronavirus bespreekt het bedrijf zaken met ons', stelt Seymor.

Hij wijst erop, dat de afgezette voorzitter een adviseur in de arm heeft genomen die privileges kreeg zonder dat de overige bestuursleden in kennis zijn gesteld. Daarnaast heeft Wirht een keer besloten om alleen gesprekken te voeren met RGM. Ook heeft hij tijdens het introductiegesprek met het bedrijf gevraagd om grond voor hennepteelt. 'Dat stond niet op de agenda en we zijn het daarmee niet eens.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten