donderdag 26 maart 2020

Geen verkeer toegestaan 's nachts van Paramaribo naar Nickerie en vice versa

Noodverkeer, zoals ambulance, politie, militairen of voedsel- voorziening, wel toegestaan

Controles op de grensrivieren worden verscherpt


Met ingang van vandaag, donderdag 26 maart 2020, is tussen 00.00 uur en 06.00 uur geen verkeer toegestaan van Paramaribo naar Nickerie en omgekeerd. Dit deelde kolonel Jerry Slijngard gisteren namens districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe mee tijdens de dagelijkse persconferentie van het Nationaal Covid-19 Managementteam, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Eerder trad deze beperking al in werking voor Albina.

Dit besluit houdt verband met de strenge maatregelen om verspreiding van het coronavirus het hoofd te bieden.

De controles op de grensrivieren worden tegelijkertijd verscherpt. Zo zijn voor wat betreft het oosten, na veel meldingen over de grensrivieren aldaar, afspraken gemaakt en aantal operaties ingezet om de veiligheid beter te garanderen en strakker te trekken. Volgens kolonel Slijngard zijn er voor zowel het oosten (Marowijne) als het westen (Nickerie) task forces ingesteld. De districtscommissarissen van beide gebieden voeren gesprekken met deze teams en diverse diensten die een verantwoordelijkheid hebben op het gebied van veiligheid. Zij gaan na hoe de ruimtes waar illegalen nog binnengebracht worden en reeds zijn geïnventariseerd afgesloten kunnen worden. Er zijn extra controleposten ingesteld

Hetzelfde geldt voor het zuiden des land waar er posten worden ingericht om controle te kunnen uitoefenen op de flow vanuit het zuiden naar Paramaribo. Kolonel Slijngard wijst erop dat er in het binnenland heel wat plaatsen zijn vanwaaruit men naar Paramaribo afreist.

Voor alle gebieden waar een beperking voor personenverkeer geldt, zijn er wel uitzonderingen voor noodverkeer, zoals ambulance, politie, militairen of voedselvoorziening. Dit laatste geldt vooral voor het binnenland, aangezien personenvliegverkeer naar dit deel van Suriname vanaf gisteren is stopgezet.

Vice-president Ashwin Adhin legde de nadruk op de urgentie van het geheel vooral omdat volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie, WHO, er geen laag risico landen meer bestaan en Suriname dus ook een hoog risico gebied is. Volgens hem zal de overheid 'de zaak nog strakker, nog strenger en nog duidelijker' naar de gemeenschap brengen.

Van het oosten naar het westen en naar het achterland zullen het Korps Politie Suriname, de bestuursdiensten en het ministerie van Volksgezondheid binnenkort samen met de diensten van Volksgezondheid of de milieugezondheidsdiensten de lichaamstemperatuur meten. Adhin vroeg de samenleving dan ook mee te werken. 'Dit allemaal in het kader van onze verhoogde alertheid en de verhoogde maatregelen die we moeten treffen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten