zaterdag 15 februari 2020

Zeker 8 Ecuadoraanse voetbalfans gedood bij busongeluk in noorden Peru

(Bron foto:Twitter)
Supporters op weg naar huis na Copa Libertadores-wedstrijd in Peru

Fans woonden wedstrijd van hun Barcelona de Guayaquil tegen Peruaanse Sporting Cristal bij in Lima


Een bus met Ecuadoraanse voetbalfans is vandaag, zaterdag 15 februari 2020, in een ravijn gestort, op weg naar huis van een Copa Libertadores-wedstrijd in Peru, waarbij minstens acht doden, aldus de autoriteiten. 

De bus, die uit Lima was vertrokken, viel 15 meter een ravijn in langs de Panamerican Highway (carretera Panamericana) in Noord-Peru en door de impact van de val scheurde het dak af, zei de politie. Bijna 40 mensen raakten gewond.



De bus vervoerde aanhangers van Barcelona de Guayaquil, dat donderdag tegen de Peruaanse club Sporting Cristal speelde in Lima.

De Ecuadoraanse president Lenin Moreno betuigde zijn medeleven op Twitter en beloofde overheidshulp voor de gewonden en de families van de overledenen.


De snelwegen van Peru zijn notoir gevaarlijk vanwege hun vele gevaarlijke bochten, slecht onderhoud, onvoldoende bewegwijzering, bestuurders die te snel rijden en schaarse politie-aanwezigheid. Verkeersongevallen op die wegen eisen volgens de overheid gemiddeld negen levens per dag. Dat is meer dan het aantal dodelijke slachtoffers door straatcriminaliteit, ook al staat deze laatste op de eerste plaats in peilingen over waar Peruanen zich het meest zorgen over maken.


(Suriname Mirror/Diario Correo/AFP/El Comercio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten