zaterdag 15 februari 2020

Curaçao sluit na aanhoudende klachten definitief studentenhuis Nederlandse stagiaires Telamonstraat

(Bron foto: Extra)
Pand voldoet ook niet aan brandveiligheids- eisen en heeft geen juiste vergunningen


Het rommelt al tijden in en rond het studentenhuis voor Nederlandse stagiaires aan de Telamonstraat 43, maar gisteren is er een einde gekomen aan die roerige periode. Het pand, waar 38 studenten woonden, moest definitief op slot. Dit gebeurde naar aanleiding van aanhoudende klachten over parkeerproblemen, geluidsoverlast en hinder in de buurt, waarna er verschillende controles hebben plaatsgevonden, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 15 februari 2020. 

Afgelopen maandag heeft het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) een inspectie uitgevoerd, waarbij geconcludeerd werd dat het pand niet aan de brandveiligheidseisen voldoet en er geen juiste vergunningen zijn. Er werd gesommeerd het pand binnen vijf dagen te ontruimen, wat volgens MEO ‘erg coulant is’, gezien hier gewoonlijk slechts twee keer 24 uur voor staat.

Gisteren was dag vijf, waarop MEO met hulpdiensten zoals de brandweer terugkwam naar het studentenhuis. De studenten moesten vroeg in de middag het huis met hun spullen verlaten.

Het is nog niet duidelijk of zij terug kunnen keren of definitief een andere woonplek moeten zoeken. Onder de studenten heerst een ‘angstige sfeer’, waarbij ze niet zeker weten waar ze vanavond moeten slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten