zaterdag 15 februari 2020

President Bouterse trekt voordracht Zunder in voor post CBvS-governer

Bouterse lijkt gezwicht voor bezwaren, onder andere van C-47, tegen Zunder als governor


De voorgenomen benoeming van vakbondsleider Armand Zunder tot governor van Centrale Bank van Suriname (CBvS) gaat niet door. Starnieuws bericht vanmiddag, zaterdag 15 februari 2020, dat Zunder intussen op de hoogte is gesteld dat hij niet in aanmerking komt voor deze functie. 

President Desi Bouterse had Zunder gepolst voor de baan. Hij had ook aan diverse vakbondsleiders gevraagd of er steun is voor Zunder. Verschillende kopstukken binnen de vakbeweging hadden steun toegezegd. Zunder had zelfs een officiële brief waarin hem gevraagd is of hij belangstelling heeft voor de functie van governor. Zunder heeft ook lobbywerk verricht bij verschillende collega-vakbondsleiders.

Maar, er kwamen van diverse kanten bezwaren tegen de vakbondsleider, onder andere van vakcentrale C-47. Uiteindelijk is gisteravond de knoop doorgehakt door de president. De voorgenomen benoeming is definitief van de baan.

De president zou vandaag met onder andere de vakbeweging, de bankiersvereniging en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven gesprekken voeren. Vernomen wordt dat deze besprekingen niet doorgaan.

Eerder was ook Sigmund Proeve benaderd door Bouterse om governor te worden bij CBvS. Na een storm van kritiek trok hij zich terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten