maandag 3 februari 2020

Twee ruziënde leerlingen die elkaar belagen aangehouden bij Zanderij

Leerling LBO-school te Wit Santi lost met gasbuks schoten op schoolbus

In bus zittende MULO-leerling stapt boos uit bus en slaat schutter met hamer op hoofd 


Het Korps Politie Suriname bericht vandaag, maandag 3 februari 2020, pas, dat de politie van het bureau Zanderij vrijdag 24 januari de 19-jarige S.K. en de 18-jarige M.G. heeft ingesloten wegens mishandeling. Ze zijn leerlingen van respectievelijk de MULO en LBO-school te Wit Santi. 

De twee bleken reeds geruime tijd in onmin met elkaar te leven. K., scholier van de MULO stapte op de bewuste dag na school in de schoolbus, die daarna de LBO-school aandeed om andere leerlingen op te halen.

Op een bepaald moment loste G. enkele schoten met een gasbuks op de schoolbus waarin K. en andere leerlingen zaten. Geen van de leerlingen in de bus raakte gewond. K. werd boos, stapte gewapend met een hamer in zijn hand uit de bus en bracht G. hiermee een slag in het gezicht toe ter hoogte van een oor. G. liep een fractuur op en werd voor medische hulp afgevoerd naar de RGD-poli te Zanderij. De gewonde scholier is voor verdere medische behandeling verwezen naar een KNO-arts.

Beide leerlingen zijn aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zowel de gasbuks als de hamer zijn in beslag genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten