maandag 3 februari 2020

Bij gasexplosie in woning gewond geraakte vrouw is overleden in AZP

De vrouw had derdegraads- en haar man tweedegraads brandwonden opgelopen


Waterkant.net en de Ware Tijd berichten maandag 3 februari 2020, dat de vrouw die samen met haar man donderdagochtend ernstig gewond raakte bij een gasexplosie in hun woning aan de Amardeepweg te Leiding 17, zaterdag is overleden op de Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). 

De vrouw had derdegraads- en de man tweedegraads brandwonden opgelopen over het hele lichaam. Het echtpaar werd per ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het AZP. De man zou langzaam aan het herstellen zijn.

De oorzaak van de explosie is nog niet vastgesteld. Het vermoeden bestaat dat het echtpaar de avond ervoor onbewust het gasfornuis heeft aan gelaten, zonder dat er iets op vuur was. Het gas is toen in de woning blijven hangen. Toen de vrouw 's ochtends opstond en een licht aan deed, moet er een vonk zijn ontstaan bij het indrukken van de schakelaar met de explosie als gevolg.

Bij de explosie raakte de woning behoorlijk beschadigd. Zowel de muur van de slaapkamer als van de keuken is weggeslagen. Een matras van een eenpersoonsbed vatte vlam. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten