dinsdag 25 februari 2020

Refineria di Kòrsou: 'Hoge productiekosten en dalende olieprijs wereldmarkt aan basis teloorgang PdVSA en Isla'.

RdK vordert zo’n 150 miljoen dollar aan uitstaande betalingen en wanprestatie


Hoge productiekosten en een dalende olieprijs op de wereldmarkt. Daarmee werd volgens Refineria di Kòrsou (RdK) de eerste maat ingezet voor de zwanenzang bij het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA en dochtermaatschappij Isla. De aanvoer van ruwe olie stagneert en in februari 2018 ligt de raffinaderij op Curaçao ‘zo goed als stil’. 

Dat stellen de advocaten van HBN Law in het verzoekschrift voor een Kort Geding, dat RdK heeft aangespannen tegen Refineria Isla Curaçao bv, Refineria Isla SA en Petróleos de Venezuela SA (PdVSA), zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 25 februari 2020.

RdK vordert zo’n 150 miljoen dollar in verband met uitstaande betalingen en wanprestatie. De zaak kwam afgelopen woensdag voor en de rechter doet 4 maart uitspraak.

De tegenpartij ziet het anders, zo voeren de advocaten direct aan in het verzoekschrift. 'Isla SA stelt, dat het feitelijk staken van de raffinage te maken heeft met beslagen van crediteuren en met sancties van de Verenigde Staten.' Onterecht, want die beslagen en sancties zijn van ver voor februari 2018 en bovendien het gevolg van de financiële situatie bij PdVSA, aldus het verzoekschrift.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten