dinsdag 25 februari 2020

Costa Rica streeft naar koolstofarme economie tegen 2050

(Bron foto: Twitter)
Nationaal Decarbo- nisatieplan een jaar geleden formeel gelanceerd


Onder leiding van het Ministerio de Ambiente y Energía (MINAE) zal Costa Rica deze week stappen ondernemen om zijn doel te bereiken om zijn economie tegen 2050 koolstofarm te maken. 

Een evenement van een week in San José zal voorzien zijn van fora over het proces van het nationale decarbonisatieplan, dat een jaar geleden formeel werd gelanceerd.

Volgens Casa Presidencial omvatten de forums van deze week:
Een presentatie van een economische analyse van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank die de winstgevendheid meet van het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
Een presentatie over 'vooruitgang in de mobiliteitssector' door First Lady Claudia Dobles en vertegenwoordigers van het Instituto Costarricense de Ferrocarriles (INCOFER). Dit omvat discussies over elektrische spoorwegen en de aankondiging van een plan voor elektrische bussen.
De inhuldiging van een 'Actieplan voor geïntegreerd afvalbeheer'.
 Een presentatie van het initiatief 'Ríos Limpios' ('Schone Rivieren').


'We kunnen niet stoppen met werken aan het koolstofarm maken van de economie, zodat dit de mijlpaal van onze generatie is', aldus president Carlos Alvarado. 'Het zal de geschiedenis ingaan als de kans die we hebben gehad en die we hebben aangegrepen om te groeien en buitengewoon te zijn.'


Onder de korte termijn doelen die vorig jaar door de regering van Alvarado werden gepresenteerd, zijn de bouw van een elektrische goederentrein in Limón (TELCA), de installatie van tientallen snellaadstations voor auto's en de lancering van een vloot elektrische bussen op openbare routes.

Lange termijn doelstellingen van het koolstofarme plan omvatten een moderne transportstrategie voor de Gran Área Metropolitana (GAM), inclusief een focus op wandelen, fietsen en elektrische treinen.

Hoewel president Alvarado al lang heeft betoogd, dat koolstofvrij maken een economische zegen kan zijn, wordt Costa Rica geconfronteerd met het grootste begrotingstekort in decennia, en volgens Moody's Investor Services heeft het land 'geen ruimte voor fouten' in 2020 en daarna.


(Suriname Mirror/The Tico Times/Twitter/Scribd Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten