dinsdag 25 februari 2020

Minister Elias presenteert Cubaanse artsen die in gebied Pokigron tot JawJaw gaan werken aan bewoners

(Bron foto: NII)
Artsen gestationeerd in Pokigron en op gezette tijden diverse gebieden aandoen


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de Cubaanse artsen die in de omgeving Pokigron tot JawJaw worden tewerkgesteld donderdag 20 februari gepresenteerd aan de bewoners van dit gebied. De bewindsman zei, dat hijzelf met de artsen naar het gebied is geweest, omdat hij dat aan de gemeenschap had beloofd, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) zondag 23 februari 2020. 

Districtscommissaris Humphrey Jeroe toonde zich bijzonder ingenomen met de komst van de artsen. Hij stelde, dat dit een belofte is die de minister heeft gedaan aan de gemeenschap. Jeroe deed evenals de minister een beroep op de mensen om de artsen die daar zijn gestationeerd alle ondersteuning te geven.

De artsen zullen in het dorp Pokigron gestationeerd zijn en op gezette tijden de diverse gebieden aandoen, waardoor ook de gemeenschappen in de verschillende dorpen medische dienstverlening zullen genieten.

In het Boven Surinamegebied zijn 10 van de 50 Cubaanse artsen tewerkgesteld. Zij zijn op strategische plekken geplaatst voor het bieden van goede gezondheidszorg aan de lokale bevolking.

Het bezoek van de minister was tweeledig. De bewindsman heeft namens Firstl' Lady Ingrid Bouterse-Waldring spullen, waaronder naaimachines, schoeisels en speelgoederen, aan de kinderen gedoneerd. De naaimachines zijn ter beschikking gesteld aan de vrouwenorganisaties in de dorpen Kajapaati, JawJaw en Abenaston.

Zowel de dorpsbewoners als het lokaal gezag hebben tijdens de krutu’s die zijn belegd hun dank uitgesproken aan het adres van de regering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten