zaterdag 29 februari 2020

Doksenclub directeur Van den Berg betreurt melding via media dat bedrijf op veiling staat

'We denken dat het wordt gedaan om de prijs van het bedrijf naar beneden te krijgen'


Onlangs is bekend gemaakt, dat de Doksenclub op de veiling staat. Directeur Gerard van den Berg van het bedrijf zegt te betreuren, dat deze mededeling in de media is verschenen en zal binnenkort via een persconferentie vertellen wat er precies aan de hand is. Van den Berg laat alvast in het Dagblad Suriname van zaterdag 29 februari 2020 weten, dat hij in een juridische strijd is verwikkeld met de directeur van Kirpalani. De is vrijdag voorgegaan bij de rechter. 

Van den Berg zegt het oneens te zijn, dat er een melding is gedaan dat zijn bedrijf op de veiling is. Van den Berg zegt dat er een samenwerkingsovereenkomst is tussen zijn bedrijf en Kirpalani waarbij investeringen in zijn bedrijf zijn gedaan. Aan de investeringen kwamen in juni 2019 een einde, omdat de investeerder de doksenclub wilde kopen, zegt Van den Berg. Verkopen wilde de directeur van de Doksenclub niet.

De geldkraan was toen dicht en de werkzaamheden aan het pand werden niet afgemaakt. De schuld moest de Doksenclub directeur terug betalen en dat weigerde hij. 'Als het nog niet af is hoe moet ik dan betalen?', vraagt van den Berg.

Voor de directeur is het bekendmaken dat zijn bedrijf op de veiling een strategie. 'We denken dat het wordt gedaan om de prijs van het bedrijf naar beneden te krijgen. Het is heel vervelend, dat er een melding in de krant heeft gestaan dat er sprake is van een veiling.' 

Van den Berg zegt, dat de gevolgen te merken zijn. Zijn telefoon staat roodgloeiend en leveranciers stellen ook vragen. Van den Berg zegt dat op de zitting van vrijdag naar voren is gebracht, dat zijn advocaat twee brieven heeft gestuurd, maar dat een reactie uitbleef. Een schrijven via de rechtbank blijkt ook onbeantwoord te zijn gebleven.

'Donderdag is er wel vier weken uitstel gevraagd om te reageren. Dat komt er op neer, dat de veiling eerder is dan de uitspraak. Op vrijdag 28 februari heeft de Doksenclub om een spoedzitting gevraagd, welke om half twee 's middags aanving en de rechter heeft geen uitstel van vier weken toegekend, maar  Kirpalani moet uiterlijk donderdag volgende week reageren.'

Volgens Van den Berg heeft dit tot gevolg, dat er nu voor de veiling een uitspraak zal volgen van de rechtbank.

Dagblad Suriname schrijft, dat zij uiteraard contact heeft gezocht met de heer Kirpalani, maar hij kon niet worden bereikt om zijn kant van het verhaal te delen met de samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten