zaterdag 29 februari 2020

Brandweerpersoneel ontvangt rond eind maart eerste deel overbruggingstoelage

(Bron foto: Suriname Mirror)
Resterend deel van drie maanden wordt eind april uitbetaald


Het brandweerpersoneel zal volgens een schrijven van het ministerie van Justitie en Politie tegen eind maart het eerste deel van de overbruggingstoelage ontvangen. Het gaat om een betaling van drie maanden, terwijl het resterende deel, hetzelfde aantal maanden, eind april wordt uitbetaald. 

'Wij hebben dit zwart op wit en als het ministerie zijn belofte niet nakomt, kunnen we altijd verwijzen naar de inhoud van de brief. Het gaat niet om een mondelinge mededeling zoals dat eerder is gedaan', zegt bondsbestuurslid Errol Narain vandaag, zaterdag 29 februari 2020, in de Ware Tijd.

Het gaat om een maandelijks bedrag van Srd 2.000 per persoon. De toelage zou het personeel vanaf november ontvangen in afwachting van een nieuwe loonreeks.

Het brandweerpersoneel ging woensdag 19 februari landelijk in actie om de uitbetaling van zijn overbruggingstoelage af te dwingen. Een dag later ontving de bond een 'niet veelbelovende' brief van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, met het verzoek de actie op te heffen. De bond had echter een uitnodiging verwacht en heeft dat kenbaar gemaakt in een schrijven aan Getrouw.

'Wij hebben vrijdag een brief gekregen van het ministerie waarin het voorstel staat om de overbruggingstoelage in twee tranches uit te betalen. Wij hebben dat maandag meegedeeld aan de leden die het in eerste instantie hiermee niet eens waren en eisten al het geld in een keer op en wilden de actie verscherpen', zegt Narain. Volgens hem heeft het bondsbestuur de leden met veel moeite op andere gedachten gebracht. De actie is niet opgeheven, maar opgeschort.

'Als we eind maart het eerste deel niet krijgen, hebben we alle recht om al het geld in een keer op te eisen', stelt het bondsbestuurslid. De leden vinden dat het geld intussen sterk is ontwaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten