dinsdag 21 januari 2020

Nieuwe gecertificeerde visrokerij te Nieuw-Amsterdam binnenkort opgeleverd

(Bron foto: LVV)
Rokerij voldoet aan internationale veiligheids- standaarden om gerookte visproducten te exporteren


Binnenkort wordt in het district Commewijne, te Nieuw-Amsterdam, een nieuwe gecertificeerde visrokerij opgeleverd. Deze visrokerij voldoet aan alle internationale veiligheidsstandaarden om gerookte visproducten te kunnen exporteren. Het is een bestaand pand op het terrein van het Visserij Centrum Commewijne (VCC), welke met externe deskundigen wordt aangepast om te kunnen voldoen aan de vereiste standaarden voor visrokerijen, aldus het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dinsdag 21 januari 2020. 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een aantal werkzaamheden. Ook zal de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) starten met werkzaamheden om de watervoorziening aan te sluiten. In de volgende fase zullen het terrein en de schutting worden aangepakt.

Het streven is erop gericht dit Visrokerijcentrum zo spoedig mogelijk in productie te brengen.

Het Viskeurings Instituut (VKI), een werkarm van het ministerie van LVV, is nauw betrokken bij de werkzaamheden aan de visrokerij, daar ze in deze de nodige ervaring bezitten. De visrokerij zal ervoor zorg dragen dat behalve het exporteren van gerookte vis, ook de lokale markt zal worden voorzien.

Minister Rabin Parmessar geeft aan, dat het ministerie van LVV de garantie moet kunnen bieden aan zowel de lokale als de internationale markt dat de producten veilig zijn voor de consumptie. De bewindsman is voornemens om samen met de private sector na te gaan hoe invulling te geven aan de onderneming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten