donderdag 2 januari 2020

Assuria krijgt claims van omwonenden nieuw prestigieus pand aan de broek voor materiële en immateriële schade

Bouw kantoor heeft schade veroorzaakt aan woningen in de buurt

- 'De muren van mijn huis vertonen scheuren en de deuren zijn beschadigd'
- Hoger Beroep in rechtszaak bewoners tegen bouw (nog) niet behandeld...


De Ware Tijd bericht vandaag, donderdag 2 januari 2020, dat verzekeringsmaatschappij Assuria, die onlangs een nieuw prestigieus kantoor in Paramaribo heeft geopend aan de Recolaan, schadeclaims krijgt van omwonenden voor materiële en immateriële schade. 

'Bij het heien van de betonnen palen trilde en schokte mijn huis van alle kanten. Dit was heel erg storend en stressvol', zegt Dieter Calor. Het gezin was hierdoor genoodzaakt te verhuizen uit de vrij nieuwe boven- en benedenwoning die zes jaar geleden is gebouwd, op een steenworp afstand van de plek waar nu het gebouw van Assuria staat. 'Mijn vrouw en ik hebben al onze spaarcenten gebruikt en leningen gesloten om een nieuw huis te bouwen', zegt Calor.

Het protest van buurtbewoners begon ruim twee jaar geleden toen de werkzaamheden startten voor de nieuwbouw van het kantoor, behorend tot de hoogste gebouwen van het land. Kort daarna verhuisde het gezin van Calor. Hij stelt, dat het heien van de meer dan tweehonderd betonnen palen vaak tot laat 's avonds duurde, opdat het werk op tijd kon worden opgeleverd. Met herhaalde klachten van omwonenden werd geen rekening gehouden.

Calor: 'Het lawaai bezorgde ons slapeloze nachten en dat was niet respectvol naar ons toe.' Hij moest met lede ogen toezien hoe aan de binnen- en buitenmuren van zijn huis scheuren ontstonden. Daarnaast is volgens hem ook de vloer ingezakt. 'Het gaat om een huis dat goed is bevestigd in de grond, maar als dat niet zo was, zou de woning instorten.'

Calor heeft een deskundige een schaderapport laten opmaken, dat hij reeds heeft ingediend bij Assuria. Hij wil dat het verzekeringsbedrijf het pand tegen een goede prijs overneemt.

Ook een andere buurtbewoner, Eveline Ramdhan, heeft voor een schadeclaim een deskundige in de arm genomen. 'Het laatste woord in deze zaak is nog niet gezegd. Ook de muren van mijn huis vertonen scheuren en de deuren zijn beschadigd', stelt ze. Ramdhan eist dat haar woning volledig wordt hersteld. Zij brengt in herinnering, dat de buurtbewoners in 2017 een Kort Geding hadden aangespannen om de bouw van het 56 meter hoge gebouw te stuiten. De rechter wees de eis af. 'We zijn in hoger beroep gegaan, maar hebben hierover niets meer vernomen', stelt Ramdhan.

Zowel zij als Calor zegt dat nimmer een buurtonderzoek is gedaan voor de bouw van het pand van Assuria. Tijdens de werkzaamheden was er ook geluidsoverlast. 'Het lawaai van onder andere het zwaar materieel heeft ons leefplezier verpest. Bovendien kon ik mijn voordeur niet openen, omdat er stof binnenkwam. Ik had geen rust en was hierdoor elk weekend weg.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten