zaterdag 14 december 2019

Reparatie van de Canawaima-veerboot eindelijk afgerond

Maar, nog onduidelijk wanneer veerboot in de vaart komt...

'Suriname heeft alles bekostigd en de onderdelen zijn allemaal nieuw'


De reparatie van de Canawaima-veerboot is later dan gepland afgerond. De boot zou op 15 oktober 2019 weer ingezet worden om de oeververbinding tussen Nickerie en Guyana te onderhouden, maar door onvoorziene omstandigheden in Nederland zijn de benodigde onderdelen later dan verwacht aangekomen. Sinds enkele weken is een andere boot, de Sandaka uit Guyana, ingezet, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 14 december 2019.

Hanisha Jairam, president-commissaris van het bedrijf: 'Wij zouden vervolgens in november starten, maar hebben toen te maken gehad met veel kleine ingewikkelde problemen en ook met veiligheidsaspecten door de Maritieme Autoriteit Suriname.' Alle aanbevelingen van deze instantie zijn opgevolgd en het wachten is nu op het eindoordeel om vervolgens de dienstuitvoering met de Canawaima te kunnen hervatten. Ze verzekert dat de boot weer in topconditie verkeert.

Jairam wil geen datum noemen wanneer de afvaarten met de officiële boot zullen worden hervat, 'omdat er mensen zijn die zitten te wachten wanneer wij het niet halen om dan allerlei negativiteit te verkondigen. We gaan de hervatting van de vaarten met de Canawaima tijdig bekend maken via de media.' Ze hoopt dit jaar nog de boot te kunnen inzetten.

De president-commissaris benadrukt, dat ook de financiële informatie die over de veerboot wordt gelanceerd bezijden de waarheid is. 'Suriname heeft alles bekostigd en de onderdelen zijn allemaal nieuw. We kunnen nu bijna praten over een nieuwe veerboot.' De totale reparatie kost het land 365.000 euro. Een deel is reeds betaald en het resterende bedrag wordt afgehandeld wanneer de werkzaamheden volledig zullen zijn afgerond.

De exploitatie van de verbinding en het onderhoud van de boot zijn een Surinaams-Guyanese aangelegenheid. Dat Suriname nu voor alle kosten opdraait komt naar verluidt, omdat het land in het verleden verzuimd heeft zijn deel van de kosten te betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten