zaterdag 14 december 2019

Hoofdbestuur NPS in spoedvergadering bijeen over aanhouding Wayne Telgt

'Het bestuur volgt zaak nauwgezet en zal op basis van de uitkomst zich beraden over eventueel te nemen stappen'


Het hoofdbestuur van de NPS is vandaag, zaterdag 14 december 2019, in spoedvergadering bijeengekomen om te praten over de kwestie Wayne Telgt. De NPS'er is aangehouden. Hij zou een 16-jarig meisje hebben gemolesteerd. Het meisje zou, net als Telgt, werkzaam zijn bij Apintie Radio & Televisie, het station waar Telgt presentator en cameraman is. Dit schrijft de Ware Tijd.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname bevestigde vrijdag, dat de presentator in verzekering is gesteld vanwege een zedendelict.

Telgt was bij de verkiezingen van 2015 lijstduwer en behaalde rond de vijfduizend stemmen. De welbespraakte Telgt is vrij populair onder jongeren.

Verklaring NPS: 

'De Nationale Partij Suriname (NPS) is geschokt over de inverzekeringstelling van het hoofdbestuurslid Wayne Telgt. De NPS vindt dat alle gelegenheid moet worden geboden aan de justitiële autoriteiten om haar onderzoek inzake deze kwestie te doen. 

De partij heeft een traditie van respect voor een vrij en onafhankelijk rechts- en justitieel systeem en wacht de resultaten van het onderzoek dat nu tegen Telgt gaande is met belangstelling af.

Het hoofdbestuur van de partij is in een spoedvergadering bijeengekomen. Het bestuur volgt de zaak nauwgezet en zal op basis van de uitkomst zich beraden over eventueel te nemen stappen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten