vrijdag 20 december 2019

Politie Curaçao bezorgd over toename aantal gevallen van hit-and-run

Korps Politie Curaçao: Doorrijden is strafbaar 


De politie maakt zich zorgen over de toename van het aantal gevallen van hit-and-run. Het merendeel van de bestuurders die doorrijdt na een aanrijding blijkt niet over de vereiste papieren te beschikken. Dat zei politiewoordvoerder Imro Zwerwer gisteren tijden een persconferentie, zo schrijft vandaag, vrijdag 20 december 2019, het Antilliaans Dagblad

Zwerwer deed verslag over de afgelopen drie maanden. Van oktober tot en met 12 december registreerde het Korps Politie Curaçao 29 gevallen van hit-andrun. 'Een deel daarvan is opgelost, de rest is nog in onderzoek', zei Zwerwer.

Het blijkt dat de mensen die doorrijden na een aanrijding vaak ‘niet hun autopapieren op orde hebben’. Ofwel ontbreekt een deel van de vereiste documenten of de bestuurder kan geen enkel document overleggen.

Zwerwer wijst erop, dat doorrijden na een ongeluk strafbaar is en de dader het risico loopt op minimaal twee maanden gevangenis of een boete van maximaal 5.000 gulden.

Ook het constante aantal gewapende overvallen op het eiland geeft te denken. In de afgelopen drie maanden werden 52 personen - 46 mannen en 6 vrouwen - gearresteerd in verband met een atrako.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten