dinsdag 22 oktober 2019

VHP: 'NDP voelt nattigheidt en wil Hoefdraad beschermen tegen door hem begane strafbare feiten'.

'Een onbeschaamdere vorm van zelfamnestie is nauwelijks denkbaar'


Het overhaast wijzigen van de Wet op de Staatsschuld is voor de VHP het bewijs, dat terecht aangifte is gedaan tegen de minister van Financiën wegens overtreding van de wet. 

'Het is duidelijk, dat de NDP nattigheid voelt en de minister met terugwerkende kracht wil beschermen tegen door hem begane strafbare feiten. Een onbeschaamdere vorm van zelfamnestie is nauwelijks denkbaar. Het kan bovendien worden aangemerkt als inmenging in een lopend strafrechtelijk onderzoek', stelt de partij maandag 21 oktober 2019 in een verklaring.

De VHP roept alle burgers en organisaties op om dit wetsvoorstel krachtig af te wijzen. Door de NDP voorgestelde wetswijziging vallen alle eerder aangegane leningen (totaal Srd 25 miljard) niet meer onder het wettelijk toegestane plafond voor leningen. Verder is de minister door dit NDP-voorstel niet meer strafbaar als het plafond toch wordt overschreden.

'Kort samengevat ondermijnt de voorgestelde wijziging de hele intentie van de Wet op Staatsschuld. De bescherming van het plafond wordt de facto opgeheven. Het geeft de minister van financiën een vrijbrief tot ongelimiteerd lenen, wat zal leiden tot exponentiële groei van de staatsschuld. Dit zal Suriname in nog veel grotere ellende storten dan nu al het geval is', vindt de VHP.

'De VHP keurt de wetswijzing af en eist dat niet getornd wordt aan het doel van de Wet op de Staatsschuld. Namelijk het volk van Suriname beschermen tegen onverantwoord leengedrag van de regering door 
a) een leenplafond op te leggen waardoor de staatsschuld binnen beheersbare proporties blijft en 
b) in geval van overschrijding van dit plafond, de minister van financiën strafbaar te stellen. 
De haastige manoeuvres van de NDP bevestigen de constatering van de VHP, dat het plafond op de binnenlandse schuld is overschreden. Van dit strafbare feit is afgelopen week gedocumenteerd aangifte gedaan bij de procureur-generaal', stelt de VHP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten