dinsdag 22 oktober 2019

Advocaat Kanhai veegt bewijslast OM in Cessna-cocaïnezaak van tafel

'Bewijzen is geen kinderspel, het is wetenschap en geen grap'



'Het is allemaal klinklare onzin. De processen-verbaal kloppen totaal niet', zei advocaat Irvin Kanhai gisteren meerdere keren tijdens zijn pleidooi in de zaak van het Cessna cocaïne vliegtuigje dat op 13 maart vorig jaar in district Saramacca landde met 488 kilo cocaïne aan boord.

Hij kan zich, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 22 oktober 2019, niet vinden in het bewijs van de Officier van Justitie. Ook de manier waarop de politie het vooronderzoek heeft verricht, heeft Kanhai met de grond gelijkgemaakt.

Volgens het politieonderzoek hadden Kanhai's cliënt H.L. en D.M., de bemanningsleden van het drugsvliegtuigje, enkele dagen vóór hun aanhouding al een partij drugs gedropt in hetzelfde gebied. Het duo zou samen met Radj Oedit, eigenaar van het terrein waarop het vliegtuig was geland, deel uitmaken van een criminele organisatie. 'Dat is nonsens. De mannen waren voor het eerst hier', sprak Kanhai. Volgens hem zijn die zaken slechts gezegd om de 'fantasie' te laten kloppen.

Kanhai vindt, dat de beschuldiging van lid zijn van een criminele organisatie ook niet bewezen kan worden. De advocaat wees erop, dat ook uit de telefoonuitdraai van de politie geen contact tussen Oedit, H.L. en D.M. is gebleken. Kanhai: 'Bewijzen is geen kinderspel, het is wetenschap en geen grap.' 

Ook advocaat Vishal Rambharos, die D.M. vertegenwoordigt, heeft zich scherp geuit tijdens zijn pleidooi. Hij stelde net als Kanhai, dat het duo noodgedwongen moest landen, omdat de politie gericht op het vliegtuig heeft geschoten.

Daarnaast merkte Rambharos op, dat de mannen al boven Guyana vlogen toen ze zijn geïntimideerd door het Arrestatieteam van het Korps Politie Suriname. 'Het was een onrechtmatig politieoptreden en het is schending van het territorialiteitsbeginsel', meende de advocaat.

De verdere behandeling is op 18 november.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten