dinsdag 22 oktober 2019

VHP informeert internationale instituten en buitenlandse regeringen over 'onwettelijke overschrijding leenplafond' door regering

'Leningen gebruikt voor verkiezingsstunts zoals kunstmatig verlagen  wisselkoers'


De VHP heeft een aantal internationale instituten en buitenlandse regeringen geïnformeerd over de volgens haar onwettelijke overschrijding van het leenplafond door de regering. Ook heeft de VHP ze geïnformeerd over de strafrechtelijke klacht tegen minister van Financiën Gillmore Hoefdraad. Dit meldt de partij vandaag, dinsdag 22 oktober 2019.

De brief is gestuurd naar onder andere het Internationaal Monetair Fonds (IMF), OAS (Organization of American States), IICA (Inter American Institute for Cooperation on Agriculture), UNDP (United Nations Development Fund), PAHO/WHO (Pan American Health Organization/World Health Organization), IDB (Inter-American Development Bank), FAO (Food and Agricultural Organization), CAHFSA (Caribbean Agricultural Health and Food Safety Agency), WWF (World Wildlife Fund), Oppenheimer en diplomatieke vertegenwoordigingen van de EU, VS en Brazilië.

'De VHP heeft dit gedaan om drie belangrijke redenen. 

Ten eerste is het belangrijk, dat organisaties zoals het IMF niet eenzijdig worden geïnformeerd door de regering, maar ook kennis nemen van de opvattingen van de oppositie. 
Ten tweede moeten buitenlandse financiers zich realiseren dat zij leningen verschaffen aan een regering die daarmee de wet overtreedt. Deze partijen maken zich juridisch kwetsbaar omdat een toekomstige regering deze nieuwe leningen niet hoeft te erkennen, omdat ze zijn aangegaan terwijl dat wettelijk niet was toegestaan. 
Ten derde is de VHP van mening, dat het financieel en moreel onverantwoord is dat internationale organisaties in de resterende zeven maanden naar de verkiezingen toe, grote bedragen lenen aan een regering, die een verspillend en verkwistend beleid voert, waardoor het volk armer wordt gemaakt. 

Het is voor de VHP ook duidelijk, dat de leningen gebruikt zullen worden voor verkiezingsstunts zoals het kunstmatig verlagen van wisselkoersen. 

De VHP heeft woensdag 16 oktober 2019 aangifte gedaan bij de procureur-generaal wegens schending van de Wet op Staatsschuld door de minister van Financiën. De VHP heeft de procureur-generaal verzocht om, conform artikel 140 van de Grondwet, te vorderen bij De Nationale Assemblee, dat minister Hoefdraad in staat van beschuldiging wordt gesteld. 

De VHP nam deze stap om een halt toe aan het continue onverantwoord leengedrag van deze regering. 

De VHP verzet zich ook met kracht tegen een NDP ingediende wetswijziging, dat het leenplafond afschaft en de regering toestaat om ongelimiteerd te lenen, waardoor de staatsschuld zal exploderen. De wetswijziging schrapt ook het strafbaar stellen van de minister met terugwerkende kracht af.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten