dinsdag 22 oktober 2019

Eén van bekendste restaurants in Peru krijgt boete van 62.000 euro vanwege 'speciaal vrouwenmenu'

Vrouwen krijgen speciale gerechten zonder dat prijzen worden vermeld


Eén van de bekendste restaurants in Peru heeft een boete van 62.000 euro gekregen. Reden voor de straf: vrouwen worden er gediscrimineerd, stellen de autoriteiten. 

Het dure restaurant La Rosa Nautica is een van Peru's beste restaurants. De zaak in de hoofdstad Lima wordt in veel reisgidsen getipt. Maar, de plaatselijke autoriteiten hebben volgens persbureau Associated Press maandag 21 oktober 2019 de eigenaren nu op de vingers getikt.


Vrouwen die met mannen uit eten gaan, kunnen er 'romantisch dineren' en krijgen er speciale gerechten zonder dat duidelijk is wat ze moeten betalen. Het gaat dan om gerechten als sint jakobsschelpen en de vis ceviche. Op de menukaart zien mannen wél de prijs naast elke optie.


Het restaurant verdedigt dit onder het mom, dat 'vrouwen hierdoor van een romantische avond kunnen genieten, zonder zich zorgen te maken over de kosten'.

De autoriteiten vinden het niet kunnen. 'Deze kleine dingen lijken misschien onschadelijk', zegt een ambtenaar van het bureau dat de boete heeft opgelegd. 'Maar, uiteindelijk versterkt deze actie de verschillen tussen mannen en vrouwen. En vrouwen moeten juist dezelfde toegang hebben tot de lijst met gerechten en de prijzen.' 


De eigenaren van het restaurant hebben niet gereageerd. Zij zullen de boete moeten betalen, en vervolgens hetzelfde menu met duidelijke prijzen moeten aanbieden aan vrouwelijke klanten.


(Suriname Mirror/The Associated Press/RTL Nieuws/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten