vrijdag 11 oktober 2019

Venezolaanse staatsoliemaatschappij PdVSA ontkent 'dader' te zijn van olievlek deel kust Brazilië

(Bron foto: Twitter)
Braziliaanse minister van Milieu Salles: 'Olie waar- schijnlijk uit Venezuela'


De Venezolaanse staatsolie- maatschappij PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) ontkende donderdag 10 oktober 2019 de beschuldigingen van Brazilië, dat het verantwoordelijk is voor een massale olievlek die stranden aan de noordoostelijke Atlantische kust heeft vervuild. 

De Braziliaanse minister van Milieu, Ricardo Salles vertelde woensdag aan een congrescommissie, dat de olie 'waarschijnlijk uit Venezuela kwam' en citeerde een rapport van de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobas.


PdVSA zei in een verklaring, dat het 'categorisch' de ongegronde 'claims van Salles' verwerpt, en voegde eraan toe dat er 'geen aanwijzingen waren voor olievlekken in de olievelden van Venezuela die schade aan het mariene ecosysteem van het buurland hadden kunnen veroorzaken'.


De olie begon begin september te verschijnen en is gezien langs een 2.000 kilometer lang stuk van de noordoostelijke Atlantische kust - met ongeveer 130 ton olieresten verzameld op maandag.

Petrobas, die deelneemt aan de sanering, zei dat de olie 'niet werd geproduceerd of verkocht' door het bedrijf na analyse van lokale monsters vorige week.



(Suriname Mirror/AFP/Bloomberg/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten