vrijdag 11 oktober 2019

Ministerie van OWT&C: Bouw schutting ook vergunningplichtig

(Bron foto's: ministerie van OWT&C)
Schuttingen blijken vaak verkeerd en zonder vergunning te zijn opgezet


In de praktijk komt het veelvuldig voor, dat personen zonder een geldige bouwvergunning, bouwwerkzaamheden uitvoeren. Ook voor het bouwen van een schutting is een vergunning vereist, welke kan worden aangevraagd bij afdeling Bouw- en woningtoezicht (BWT) van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), zo laat dit ministerie vrijdag 11 oktober 2019 weten.

Tijdens de voorbereiding en uitvoering van de rehabilitatie of verharding van wegen is gebleken, dat schuttingen vaak verkeerd zijn opgezet. Het verwijderen van deze illegale bouwsels zorgt voor oponthoud van de werkzaamheden. Onlangs heeft het ministerie een schutting gesloopt, die ondanks de stopzetting, aanmaning en gesprekken met belanghebbende niet ertoe hebben geleid, dat de schutting zelf is gesloopt, waarbij het ministerie genoodzaakt was al het geen dat zonder de vereiste bouwvergunning tot stand was gebracht te slopen.

Verder is ook een bouwsel gesloopt, dat illegaal was opgezet op het terrein van het SOSIS sportcomplex. Hierbij heeft de afdeling BWT in samenwerking met de afdeling Restauratie en Onderhoud van OWT&C, het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en het Korps Politie Suriname (Ressort Flora), in opdracht van de waarnemend directeur van Bouwkundige Werken en Dienstverlening de sloop verricht.

'Het Ministerie van OWT&C roept de samenleving weer op de nodige regels en procedures in acht te nemen voor het uitvoeren van diverse bouwwerkzaamheden. Voor nodige informatie kan het publiek altijd terecht bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, te bereiken op de nummers 531491 en 464101. Laat u zich eerst goed informeren door de medewerkers van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht alvorens u begint met het (ver)bouwen of renoveren van uw pand en/of schutting.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten