vrijdag 11 oktober 2019

OM Florida, VS, dient 23 strafrechtelijke aanklachten in tegen Tyrone Spong in zaak ontsnapte poema....

Spong had geen vergunning voor houden poema en hield het in te  kleine kooi

Poema was ondervoed - Spong: 'Ik weet niets van de aanklachten'


Officieren van Justitie hebben 23 strafrechtelijke aanklachten ingediend tegen zwaargewicht bokskampioen Tyrone Spong over de ontsnapping van een 'extreem gevaarlijke' poema ('cougar' - Puma concolor) in een buitenwijk van Zuid-Florida.

De poema verscheen afgelopen januari in Parkland in het noordwesten van Broward County, waardoor bewoners nerveus werden toen hij op een oprit zonnebaadde en over een hek in een achtertuin sprong.

Jachtopzieners onderdrukten het met een kalmeringsmiddel en namen het mee naar een erkende opvanglocatie van wild.

Hoewel aanvankelijk het dier ondervoed was, herstelde het volledig.

Onderzoekers volgden het spoor van de poema naar het Parkland-huis van Spong, 34, van Northwest 80th Terrace, die een reeks wereldtitels voor boksen en kickboksen bezit. Hij zou de Oekraïense bokser Oleksandr Usyk deze week in Chicago in de ring treffen, maar werd gediskwalificeerd na het falen van een drugstest. Hij ontkent het gebruik van drugs.

In de kwestie van het poema-incident heeft de commissie Florida Fish and Wildlife Conservation in augustus Spong aangeklaagd. Deze week heeft het Broward State Attorney's Office formele aanklachten ingediend bij het Broward County Court.

Een van de aanklachten tegen Spong is de poema te laten ontsnappen, het zonder een vergunning te houden, het in een te kleine kooi te houden, niet te voorzien van onderdak, nalaten om het te voorzien van speelgoed of dingen om mee te spelen, en nalaten om schoon water te verstrekken voor exotische vogels.

Spong zei telefonisch dat hij niets te zeggen had over de aanklachten. 'Ik weet er niets van', zei hij en hing op. Elk van de aanklachten kan ​​een maximale boete van $ 500 en tot 60 dagen gevangenisstraf opleveren.

Een analyse wees uit dat het dier van Spong een in gevangenschap gefokte poema was. Hoewel aanvallen op mensen zeldzaam zijn, zijn er fatale aanvallen door poema's geweest in de westelijke Verenigde Staten.

(Suriname Mirror/South Florida Sun-Sentinel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten