vrijdag 11 oktober 2019

Guyana is 's werelds nummer twee voor olie-vondsten

Zo'n 1,3 miljard vaten sinds januari offshore gevonden in Atlantische Oceaan


Guyana staat eind september 2019 op de tweede plaats van de meest wereldwijde olie-vondsten met ongeveer 1,3 miljard vaten sinds januari offshore gevonden in de Atlantische Oceaan, achter het eerste geplaatste Rusland, dat ongeveer 1,5 miljard vaten olie vond. 

Rystad Energy, een onafhankelijk energieonderzoeks- en business intelligence-bedrijf dat data, tools, analyses en adviesdiensten levert aan de wereldwijde energie-industrie, zei dat olie- en gasbedrijven 7,7 miljard vaten olie-equivalent voor 2019 hebben ontdekt.


ExxonMobil en haar partners hebben 1.180 miljoen vaten olie gevonden in vijf ontdekkingen in het Stabroek Block Offshore Guyana in 2019, terwijl Tullow en zijn partners 128 miljoen vaten olie vonden in het Orinduik Block, ook voor de kust van Guyana. Tullow heeft in september een tweede ontdekking gedaan die nog wordt geanalyseerd.

Volgens Rystad heeft de industrie hoge verwachtingen van het vruchtbare succes van het Stabroek-blok van ExxonMobil voor de kust van Guyana en recentere ontdekkingen door andere exploitanten in de regio, die hebben geleid tot een toename van offshore-exploratie in het Caribisch gebied.

Santosh Kumar, een exploratieanalist, merkte op: 'We schatten dat het jaarlijkse aantal geboorde putten in 2020 iets zou kunnen toenemen tot 25 putten, naarmate meer exploitanten toetreden tot het Caribische exploratiecircuit.'

Rystad Energy verwacht, dat het Guyana-Suriname bassin nauwlettend in de gaten wordt gehouden in het licht van een paar geplande putten in zowel Guyana als Suriname. Het bassin wordt aangeprezen als een van de meest prospectieve, onderontgonnen bassins ter wereld en Rystad denkt dat het zeker een facelift zal krijgen van de huidige toegewezen volumes als koolwaterstoffen naar het oosten worden gevestigd.

Een wildcat-verkenningscampagne onder leiding van Apache is momenteel aan de gang in Suriname. Voorheen werden volgens Rystad slechts 14 putten geboord in het Guyana-Suriname-bekken voorbij waterdieptes groter dan 20 meter.

Onderzoekers hebben hun zinnen gezet op het opzetten van een werkend aardoliesysteem en het ontsluiten van de onderliggende commerciële prospectie van het bassin. De nieuwste update suggereert dat het bassin een potentieel van ongeveer 13 miljard boe (barrel of oil equivalent) zou kunnen hebben.

(Suriname Mirror/Guyana Petroleum Digest)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten