dinsdag 10 september 2019

Van ophef veroorzakende onbekend Braziliaans studente in 2009 naar reality-tv-ster en model vandaag

Geisy Arruda, de studente in het korte rokje, nu een nationale beroemdheid en actief op social media



Geisy Arruda is een Braziliaanse reality-tv-ster die bekend werd toen zij medio 2009 als studente aan de Universidade Bandeirante de São Paulo een kort rokje droeg dat een rel veroorzaakte. Haar uiteindelijke uitwijzing en heropname werd gevolgd door haar beslissing om niet terug te keren naar de school. Inmiddels is zij een nationale beroemdheid en actief op social media. Met haar nieuwe bekendheid, verscheen Arruda in vele tv-shows, poseerde naakt en nam deel aan het carnaval.








Een bericht gedeeld door Geisy Arruda (@geisy_arruda) op




Op 22 oktober 2009 ging Arruda, gekleed in een kort rokje naar school, waardoor ze werd lastiggevallen door enkele van haar medestudenten. Dit  eindigde met het lastigvallen en verbaal aanvallen van de studente binnen de universiteit. Ze werd gedwongen om het universiteitsterrein gekleed in een jas te verlaten en begeleid door de politie, die de menigte met pepperspray verspreidde. Video's van het incident zijn geüpload naar YouTube en hadden nationale gevolgen.



Nadat het incident aanzienlijke nationale en internationale aandacht trok, werden de acties van de universiteitsstudenten die Arruda lastigvielen door het vrouwelijke deel van de Nationale Studentenunie van Brazilië en door de Kamer van Afgevaardigden van Brazilië als seksistisch aangeklaagd. De Orde van Advocaten van Brazilië vroeg om een ​​openbare verontschuldiging door UNIBAN aan de studente. Senatoren Valter Pereira en Eduardo Suplicy spraken zich uit tegen het incident.







Een bericht gedeeld door Geisy Arruda (@geisy_arruda) op








Een bericht gedeeld door Geisy Arruda (@geisy_arruda) op


Op 7 november 2009 gebruikte de universiteit een openbare aankondiging om te verklaren, dat ze Arruda uit de universiteit had gezet wegens 'het niet respecteren van ethische principes, academische waardigheid en moraliteit'.

De beslissing van de universiteit werd door de União Nacional do Estudantes (UNE) als seksistisch verklaard, die zei dat 'de universiteit in het holenbewoners tijdperk leefde' en geloofde dat de acties zeer ongebruikelijk waren.

Op 9 november besloot UNIBAN zijn beslissing terug te draaien. De advocaten van Arruda waren niettemin ontevreden over het feit dat ze onder zeven misdaden had geleden: misbruik, bedreigingen, laster, valse gevangenschap, obsceen gedrag van medestudenten, schaamte en aanzetten tot misdaad. Diezelfde dag werd een onderzoek door de delegatie voor de verdediging van vrouwen in de gemeente São Bernardo do Campo opgedragen om te bepalen of er sprake was van smaad. Ondanks het intrekken van de uitwijzing besloot Arruda niet terug te keren naar haar universiteit.




Een bericht gedeeld door Geisy Arruda (@geisy_arruda) op


(Surinamee Mirror/Instagram/Wikipedia/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten