dinsdag 10 september 2019

George Jamaloodin haalt bakzeil in zijn strijd tegen het Openbaar Ministerie Curaçao

'OvJ Rip en het Land hebben niet onrechtmatig jegens Jamaloodin gehandeld'


George Jamaloodin heeft in zijn strijd tegen het Openbaar Ministerie, OM, bot gevangen. Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft gisteren de vordering van Jamaloodin afgewezen om bij recht te verklaren dat Officier van Justitie (OvJ) Gert Rip en het Land onrechtmatig jegens hem hebben gehandeld. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 10 september 2019.

Jamaloodin, die op 16 augustus door het gerecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar voor zijn vermeende rol in de moord van Helmin Wiels, had een zaak aangespannen tegen Officier van Justitie Rip, die belast is met het dossier Maximus.

Jamaloodin verwijt het Rip en het Openbaar Ministerie dat ze hebben volhard in het gebruik van de verklaring van Edsel Gumbs als bewijs in de strafzaak tegen moordmakelaar Burney ‘Nini’ Fonseca, terwijl het OM volgens Jamaloodin zou weten dat de verklaring waarin hij als opdrachtgever van de moord op Wiels wordt genoemd, ‘onwaarschijnlijk was en achteraf onverifieerbaar is gebleken en aldus onbetrouwbaar’.

Door de verklaring van Gumbs alsnog te gebruiken heeft Rip en dus het Openbaar Ministerie volgens Jamaloodin onrechtmatig jegens hem gehandeld door inbreuk te maken op zijn eer en goede naam, door inbreuk te maken op de onschuldspresumptie en door het recht van Jamaloodin op rechtsbescherming te frustreren.

'Zij hebben eiser in een situatie gemanoeuvreerd waarbij, weliswaar indirect, in rechte een oordeel over hem werd gevormd zonder dat hem middelen ter beschikking stonden om dat formeel ongedaan te maken. Zij hebben het eiser onmogelijk gemaakt om zijn recht op rechtsbescherming in te roepen om zich te verweren tegen de aanvallen van het Openbaar Ministerie op zijn eer en goede naam en de daarmee gepaard gaande onschuldspresumptie', zo voerde de verdediging aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten