dinsdag 10 september 2019

Districtscommissariaat Saramacca pakt lozing westelijke zijde Tijgerkreekweg aan

(Bron foto's: BIC Saramacca)
De Raghoenathlozing ook opgeschoond en uitgediept


Het districtscommissariaat van Saramacca pakt de lozing aan de westelijke zijde van de Tijgerkreekweg aan. Gisteren is een aanvang gemaakt met het opschonen van deze lozing, aldus het Burger Informatie Centrum (BIC) van Saramacca vandaag, dinsdag 10 september 2019.

Deze waterweg heeft een lengte van 1.200 meter en een breedte van 4 meter. De lozing staat via de hoofdlozing langs de waterkerende dam in verbinding met de Kanchanlozing, die al het overtollig water afvoert naar de Saramaccarivier.

De percelen tussen de Tijgerkreekweg en de Kanchanlozing worden via deze lozingen ontwatert.

De ophaalwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf SL Equipment in opdracht van districtscommissaris Sarwankoemar Ramai. De bestuursdienst van ressort Tijgerkreek is belast met de controlewerkzaamheden.

In het ressort Tijgerkreek is het districtscommissariaat ruim een week doende de waterhuishouding op te krikken. Om hierin te voorzien is in de afgelopen dagen de Raghoenathlozing reeds opgeschoond en uitgediept. In dit gebied wordt actief aan landbouw gedaan. Het Burger Informatie Centrum van Saramacca meldt dat de werkzaamheden vlot verlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten