dinsdag 10 september 2019

FARC-kandidaten doelwitten van politiek geweld in Colombia - Dagelijks bedreigingen en moorden

Intimidatie van kandidaten die streven naar zetel in gemeenteraad wijdverbreid


Kandidaten van de partij Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (FARC) zijn momenteel doelwitten van politiek geweld in Colombia, waar dagelijks bedreigingen en moorden plaatsvinden, met minder dan twee maanden te gaan tot regionale en lokale verkiezingen. 

Lokale media hebben FARC-leden geïnterviewd die melden, dat intimidatie tegen kandidaten die streven naar een zetel in de gemeenteraad van de gemeenten Socorro en Bucaramanga, in het departement Santander, wijdverbreid is.

Andres Fandiño, een functionaris van de partij, verklaarde dat dergelijke gebeurtenissen te wijten zijn aan intolerantie jegens degenen die behoorden tot de voormalige Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia—Ejército del Pueblo (FARC-EP). 'Dit zijn gevallen waarin populaties kandidaten afwijzen en bedreigen, omdat ze eerder tot deze groep behoorden, ze voorkomen dat ze bepaalde gebieden binnenkomen', merkte hij op.



Ondertussen voert het Openbaar Ministerie onderzoeken uit om te bepalen wie achter de bedreigingen zit.

Het bureau van de Ombudsman benadrukte onlangs dat 36 procent van de Colombiaanse gemeenten een kiesrisico loopt vanwege de aanwezigheid van illegale gewapende groepen. De verkiezingen zullen plaatsvinden op 27 oktober om te stemmen voor gouverneurs van de 32 Colombiaanse departementen, evenals leden van Departementale Assemblees, burgemeesters van 1.999 gemeenten, gemeenteraadsleden en raadsleden van de lokale bestuursraden.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten