zondag 15 september 2019

Mexicaanse autoriteiten vinden 44 lichamen in stukken in waterbron nabij de stad Guadalajara

Put gevuld met in totaal 119 zakken met menselijke resten erin...


De Mexicaanse autoriteiten hebben in een waterbron nabij de stad Guadalajara 44 lichamen gevonden. Het gaat vermoedelijk om slachtoffers van de drugsoorlog die Mexico al jarenlang in zijn greep houdt. De lichamen werden begin september gevonden in een waterbron net buiten Guadalajara, nadat buurtbewoners klaagden over de stank. 


De stank bleek uit een twintig meter diepe put te komen op het vier hectare grote terrein. De buren dachten dat er een koe in gevallen was; ze hadden geen idee dat de put gevuld was met in totaal 119 zakken met menselijke resten erin. Die waren daar gedurende enkele maanden in gegooid. Lokale media spreken van de ‘gruwelput’.



De meeste lichamen waren in stukken gezaagd, waardoor het lastig is om iedereen te identificeren. In de zakken zaten onder meer hoofden, torso’s en losse ledematen, aldus een woordvoerder van de lokale veiligheidsdienst.


Tot nu toe heeft het forensisch team van het Jalisco Institute of Forensic Sciences 44 mensen weten te onderscheiden. Naar verwachting zal dat aantal de komende dagen nog stijgen, omdat nog niet alle lichaamsdelen zijn onderzocht.

De provincie Jalisco, waarvan Guadalajara de hoofdstad is, is het epicentrum van de drugsoorlog die Mexico al jarenlang in zijn greep houdt. Eerder dit jaar werden bij een soortgelijke lugubere vondst al eens 19 lijken gevonden.


(SSuriname Mirror/Diario de Yucatan/AD/Diario de Leon/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten