woensdag 18 september 2019

Ambassadeur Suriname in Ghana, Natasha Halfhuid, overhandigt geloofsbrieven aan Ghanese president

Halfhuid zal zich inzetten voor verdere verdieping relatie Ghana-Suriname

(Bron foto: NII)

De ambassadeur van Suriname in Ghana, Natasha Halfhuid, heeft op dinsdag 10 september 2019 samen met nog vier andere ambassadeurs (Belarus, Finland, Gambia, Marokko) haar geloofsbrieven aangeboden aan Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, president van Ghana, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 18 september 2019. De regering van Ghana bracht 10 september al dit persbericht uit.

Hiermee zal zij als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname haar taak officieel aanvangen. Tijdens het onderhoud is niet alleen gesproken over de culturele en historische banden tussen beide landen, maar ook de economische, waarbij er potentie bestaat voor verdere uitbreiding op met name mijnbouwgebied.

Ghana is thans het economisch centrum van West-Afrika en fungeert tevens als intermediair met de rest van het Afrikaanse continent. Suriname en Ghana kunnen door de versteviging van deze relatie elkaars economische ontwikkeling stimuleren. Dit vanwege de gunstige geografische ligging van beide landen die de exploitatie van een lucratieve zee- en luchttransportroute zou kunnen rechtvaardigen.

Ambassadeur Halfhuid zal zich in haar nieuwe functie inzetten voor de verdere verdieping van de relatie tussen Ghana en Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten